In het kook- en kijkboek Bij Audrey Hepburn thuis heeft haar jongste zoon Luca Dotti o.a. zijn moeders favoriete recepten verzameld. Het boek is uitgegeven bij Kosmos Uitgevers.

Zeebaars en papillote

Zeebaars en papillote at Audrey Hepburn in het wereldberoemde Turkse restaurant Pandeli, gelegen midden in de specerijenmarkt van Istanbul. Aan de muur van het restaurant hangt nog een foto van haar en haar man Andrea Dotti.

 

Ingrediënten Zeebaars en papillote
(4 personen)
  • 20 kerstomaatjes, in kwarten
  • 1 middelgroot sjalotje, fijngesnipperd
  • een paar takjes van elk peterselie en basilicum, fijngehakt
  • 4 aardappels, gekookt, geschild en in schijfjes van 1 cm dik
  • 8 takjes verse tijm
  • 4 zeebaarsfilets, ca.1 kg totaal
  • zeezout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper

 

Bereiding Zeebaars en papillote
(35 minuten)
  • Verwarm de oven voor op 220 º
  • Meng de kerstomaatjes met het sjalotje, de peterselie en het basi­licum.
  • Je hebt 8 stukken aluminiumfolie nodig. Leg er nu 4 neer. Maak op elk stuk een bedje van aardappelschijfjes en tijmtakjes. Leg daarop een zeebaarsfilet.
  • Bestrooi de filets met zout en peper en schep het tomatenmengsel erop. Sluit de ‘pakketjes’ met een tweede stuk folie en zorg dat ze goed zijn afgesloten, zodat er geen saus uit kan lopen. Laat wel wat ruimte over, want de folie mag de vis niet raken.
  • Zet de pakketjes circa 20 minuten in de oven.
  • Maak ze aan tafel voorzichtig open.

 

Tip

Pandeli maakt het gerecht met filets, maar zeebaars kan, net als andere witte vis met stevig vlees, ook in zijn geheel in pak­ketje worden bereid. In dat geval kun je de vis vullen met een mengsel van fijngesneden olijven, kappertjes, knoflook en wat kruiden die je eerst met een beetje olijfolie en witte wijn hebt bevochtigd. Zet de vis minstens 30 minuten op 200 ºC in de oven.

 

Zeebaars en papillote is een recept uit het kook- en kijkboek Bij Audrey Hepburn thuis. De recepten zijn verzameld door haar zoon. Het boek is uitgegeven bij Kosmos Uitgevers.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *