Tropical tiramisu uit Feest!

Tropical tiramisu

Tropical tiramisu is een recept uit het kookboek Feest!. ‘Feesten is een van de mooiste dingen in het leven. Het brengt mensen samen en geeft je een warm gevoel vanbinnen,’ zegt auteur Louie die als kind al graag in de keuken stond en nu succesvol blogt op Baked Louie’s. 

 

Ingrediënten tropical tiramisu
8 porties
  • 4 eieren
  • 60 g kristalsuiker
  • 4 eetlepels pina colada (of rum)
  • 300 g koude kokosmelk
  • 200 g mascarpone
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 350 g ananas op siroop
  • (1 blik) of verse ananas
  • 200 g melk
  • 100 g pina colada (of rum)
  • 330 g lange vingers
  • 160 g kokospoeder
  • 3 eetlepels cacaopoeder

 

Bereiding tropical tiramisu
  • Scheid de eieren en klop in een grote kom de eiwitten stijf met een snuifje zout. Zet opzij.
  • Klop in een aparte kom de eierdooiers met de kristalsuiker los. Meng de 4 eetlepels pina colada er kort door. Voeg de kokosmelk, de mascarpone en limoenschil toe. Klop 4 minuten stevig met een mixer tot het mengsel bleek en luchtig is. Spatel er voorzichtig de eiwitten door tot je een homogeen mengsel hebt.
  • Snijd de ananas in stukjes en meng ze door de vulling.
  • Verwarm de melk en de 100 g pina colada in een steelpannetje tot het lauwwarm aanvoelt.
  • Doop een lange vinger kort in het melkmengsel, laat even uitlekken en leg hem in een rechthoekige schaal (ongeveer 30 x 20 cm). Herhaal dit tot de bodem volledig bedekt is.
  • Verspreid de helft van de vulling gelijkmatig over de lange vingers. Maak vervolgens nog een laag lange vingers en ten slotte een laag van de vulling.
  • Meng het kokospoeder met het cacaopoeder en strooi het mengsel over de tiramisu. Zet de tiramisu nog minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.

 

Tip: Werk de bovenkant af met geraspte chocolade in plaats van kokospoeder en cacaopoeder

Tropical tiramisu uit Feest!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *