Spinazieburger met gezonde friet
Spinazieburger met gezonde friet is een recept uit het boek Foodsisters van Janneke en Amande Koeman, twee zussen met een passie voor gezonde voeding. Hun missie is: gezond eten en een gezond gewicht voor iedereen haalbaar maken, ook als je een drukke baan of een gezin hebt. Dat pondje extra komt niet altijd doordat je te veel eet, maar door het kiezen van de verkeerde voedingsmiddelen. Suiker bijvoorbeeld, dat zit stiekem overal in.
Ingrediënten spinazieburger met gezonde friet
Friet:
- 1 zoete aardappel, geschild en in repen gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper
Spinazieburger:
- 150 g verse spinazie
- 1 ei
- 5 blokjes fetakaas
- 1 eetlepel maizena
- ¼ ui, gesnipperd
- 1 tartaar
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding spinazieburger met gezonde friet
Friet:
- Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de repen zoete aardappel naast elkaar op de bakplaat.
- Besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
- Bak de aardappel 12 minuten. Keer regelmatig om.
Burger:
- Snijd de spinazie in reepjes.
- Meng alle ingrediënten (behalve de olijfolie) door elkaar en kneed het geheel tot platte burgers. Je kunt er twee van maken.
- Bak de burgers in een scheutje olijfolie in 5 à 6 minuten gaar op halfhoog vuur.