Ratatouillespies met basilicumolie
Deze Ratatouillespies met basilicumolie komt uit het Foodies kookboek. Ter gelegenheid van het honderdste nummer van het culinaire magazine zijn de beste recepten gebundeld in een prachtig kookboek. De redactie van Mijn Geheim koos voor het recept van deze ratatouillespiesjes. Een heerlijk recept voor op de barbecue, maar ook goed te bereiden in de gril.
Ingrediënten Ratatouillespies met basilicumolie
(4 personen)
- 1 aubergine
- zout en peper
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 2 el tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- 2 rode paprika’s
- 2 bosjes basilicum
- 150 ml olijfolie
houten spiesen en een keukenmachine
Bereiding Ratatouillespies met basilicumolie
(40 minuten + wachttijd)
- Was de aubergine en snijd hem in grove blokjes. Bestrooi de aubergine met zout en laat ca. 1 uur in een vergiet uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de tijm en de rozemarijn, schud ze goed droog en ris de blaadjes van de takjes.
- Maal de knoflook, de ui, de rozemarijn, de tijm en de tomatenpuree met 2 el olijfolie fijn in een vijzel of keukenmachine. Spoel de aubergine af en dep goed droog met keukenpapier. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Meng de aubergine en de paprika met de marinade en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt in de koelkast een nacht marineren.
- Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Blancheer de blaadjes kort in kokend water met wat zout. Spoel het basilicum onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Knijp zo veel mogelijk vocht uit het basilicum. Maal de basilicumblaadjes in een keukenmachine fijn en voeg geleidelijk 150 ml olijfolie toe.
- Steek de stukken aubergine en paprika om en om op houten spiesen. Gril de ratatouillespiesen 10-12 minuten op de barbecue en draai ze regelmatig. Druppel er vlak voor het serveren wat van de basilicumolie overheen.