Pepernoten
Pepernoten tijd! Op de valreep nog iets lekkers maken voor het heerlijke avondje? Snel en gemakkelijk? Dan is hier het favoriete pepernotenrecept van de redactie.
Ingrediënten pepernoten:
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr boter
- 100 gr bruine basterdsuiker
- anderhalve eetlepel speculaaskruiden
- 2 eetlepels melk
- mespuntje zout
Bereiding pepernoten:
60 minuten
- Doe alle ingrediënten in de kom en kneed er een deeg van.
- Laat het deeg 20 minuten staan.
- Vet de bakplaat in met boter.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak van het deeg kleine balletjes en leg ze op de bakplaat.
- Druk ze een beetje plat en maak de bakplaat vol.
- Bak ze in zo’n 20 tot 25 minuten af.
- Steek ze met een paletmes of pannenkoekmes van de bakplaat en laat ze afkoelen.