Lekker! Op de valreep nog zelfgemaakte pepernoten!

Pepernoten

Pepernoten tijd! Op de valreep nog iets lekkers maken voor het heerlijke avondje? Snel en gemakkelijk? Dan is hier het favoriete pepernotenrecept van de redactie.

Ingrediënten pepernoten:
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr boter
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • anderhalve eetlepel speculaaskruiden
  • 2 eetlepels melk
  • mespuntje zout
Bereiding pepernoten:
60 minuten
  • Doe alle ingrediënten in de kom en kneed er een deeg van.
  • Laat het deeg 20 minuten staan.
  • Vet de bakplaat in met boter.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak van het deeg kleine balletjes en leg ze op de bakplaat.
  • Druk ze een beetje plat en maak de bakplaat vol.
  • Bak ze in zo’n 20 tot 25 minuten af.
  • Steek ze met een paletmes of pannenkoekmes van de bakplaat en laat ze afkoelen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *