Pad Thai
Deze Pad Thai komt uit het kookboek Reishonger van Sabine Koning. Sabine houdt van reizen en lekker eten. Beide passies combineert ze in haar kookboek Reishonger. Pad Thai is het meest bekende Thaise gerecht dat bijna iedere westerling lekker vindt. Het is niet pittig, te maken met redelijk eenvoudig verkrijgbare ingrediënten en bovendien ook heel snel klaar.
Ingrediënten Pad Thai
(2 personen)
- 125 gr rijstnoedels
- 250 gr garnalen – gepeld en schoongemaakt
- 2 teentjes knoflook – fijngehakt
- 1 sjalot – gesnipperd
- 4 stengels Chinese bieslook – in reepjes
- 50 gr taugé
- 2 eieren
- 1 el tamarindepasta
- 1 el palmsuiker
- 1 el vissaus
- 2 el geroosterde pinda’s
- ½ el gedroogde chilivlokken
- partjes limoen
Bereiding Pad Thai
(25 minuten)
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
- Verhit een beetje olie in de wokpan en voeg hier de garnalen aan toe. Bak ze even kort aan en voeg dan de knoflook en sjalot toe. Bak het geheel tot de garnalen gaar zijn.
- Voeg vervolgens de bieslook, taugé en gaargekookte noedels toe. Schep het geheel goed om en bak 2 minuten door.
- Maak een kuiltje in het midden van het gerecht en breek hierin de eieren. Laat deze lichtjes stollen en schep ze vervolgens door de Pad Thai.
- Roer de tamarindepasta, palmsuiker en vissaus door elkaar en voeg de saus toe aan de noedels in de wok. Schep goed om tot alles voorzien is van een laagje saus.
- Schep de Pad Thai op borden en garneer met geroosterde pinda’s, chilivlokken en partjes limoen.
Tip: je kunt de garnalen ook vervangen door kip