Lekker & gezond: bloemkoolcurry met kikkererwten

Bloemkoolcurry met kikkererwten

Bloemkoolcurry met kikkererwten is een recept uit het boek Eet beter in 28 dagen van huisarts Tamara de Weijer, die in haar praktijk veel patiënten helpt met een gezonde leefstijl, onder het motto: geen pillen maar paprika.

Ingrediënten bloemkoolcurry met kikkererwten
Voor 4-6 personen
  • 2 blikken kikkererwten
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 grote ui, halve ringen
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl komijn
  • 2 el verse gember, grof geraspt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 ml kokosmelk, uit blik
  • 250 ml gekookt water
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 handen bladpeterselie
  • peper en zout
Bereidingswijze bloemkool met kikkererwten
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
  • Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de kerrie, de komijn, de gember en de knoflook toe. Zet het vuur meteen laag en bak nog 3 minuten. Blijf constant roeren om aanbakken te voorkomen.
  • Voeg de kokosmelk, het water en het citroensap toe. Breng aan de kook.
  • Voeg de bloemkool toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de kikkererwten toe laat de curry nog twee minuutjes zachtjes koken.
  • Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met peterselie

Bloemkoolcurry met kikkererwten

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *