Beef chimichurri
Alles opmaken wat je in huis hebt en zónder pakjes & zakjes… dat stond kookboekenschrijver Karin Luiten voor ogen toen ze een vervolg ging maken op haar eerdere boeken. Wij kozen alvast deze beef chimichurri voor je uit.
Ingrediënten voor beef chimichurri
voor 4 personen
- 500 g biefstuk
- 250 g peultjes
- 1 rode paprika
- 200 g rijst
- 25 g gehakte amandelen (of pijnboompitten)
vleesmarinade
- 1 knoflookteen
- 1 sjalotje
- snuf chilivlokken (molentje)
- 1 tl komijnpoeder
- 2 el olijfolie
- 1 kneepje citroensap
- zout & peper uit de molen
chimichurri
- 75 ml olijfolie
- 75 ml rode wijnazijn
- handje basilicum
- handje peterselie
- 2 knoflooktenen
Bereiding
20 minuten, wachten 1 uur – 1 nacht
Chimichurri
- Pureer alle ingrediënten met de staafmixer. Laat liefst een nachtje staan, in een jampot in de koelkast. Te flauw? Zout en/of chilivlokken erbij. Te zuur? Olie of snufje suiker erbij.
Vleesmarinade
- Pureer alle ingrediënten met de staafmixer.
- Snij de biefstuk in reepjes en schep erdoor. Laat minstens 1 uur marineren. Langer mag ook, maar dan in de koelkast. Laat het vlees wel voor het bakken weer op kamertemperatuur
- Kook de rijst gaar in water met zout.
- Snij intussen de paprika in reepjes.
- Rooster de amandelen (of pijnboompitten) al omscheppend goudbruin in een hapjespan of wok zonder olie. Schep eruit.
- Doe de biefstukreepjes in de hete pan en roerbak 1 minuut op hoog vuur.
- Voeg peultjes en paprika toe en bak 2 minuten mee.
Serveertip: strooi de nootjes erover en serveer de rijst en de chimichurri-saus apart.