Bananenbrood
Dit bananenbrood is een recept van de zussen Rachida en Najima. Vier jaar geleden begonnen zij met afvallen en samen raakten ze ruim 50 kilo kwijt. Om hun tips te delen begonnen ze hun blog Healthy Sisters en nu is hun eerste boek verschenen: een vrolijk lifestyleboek vol tips (en ook recepten) voor een gelukkig, gezond leven.
Ingrediënten
voor 1 bananenbrood
- 150 gram havermout
- 2 grote eetlepels speltmeel (voorkeur gaat uit naar volkoren)
- 2 kleine theelepeltjes wijnsteenbakpoeder
- 3 eieren
- 3 bananen (hoe rijper, hoe beter!)
- 8 Medjoul-dadels (deze zijn het lekkerst, verkrijgbaar bij de groenteman)
- 60 gram noten
- handvol pompoen- en zonnebloempitten
Bereiding
15 minuten + 45 minuten oven
- Verwarm de oven voor op 180 graden.Maal de havermout in een keukenmachine tot meel en meng het vervolgens met het speltmeel en het bakpoeder.
- Ontpit de dadels en snij ze in kleine stukjes.
- Prak de bananen en voeg de eieren toe.
- Daarna meng je ook de noten en pitten er doorheen en spatel je het samen met de droge ingrediënten. Niet mixen! Dat verpest de structuur van je brood.
- Doe het deeg in een cakevorm en bak het bananenbrood in zo’n 45 minuten af.