Leer van anderen

Nu dan het verhaal.

“Nu moet je zorgen dat je met hem verkering krijgt. Je bent per slot van rekening al ……. jaar” Dat was de opmerking van mijn vader toen mijn relatie stuk liep. En ik gebeld werd door een klasgenoot om naar de film te gaan. O ja. Ik was het alleen zijn goed zat. Een eenzame vakantie had ik gehad, want ik had destijds dan wel een vriendin, maar vrienden had ik niet.

Heel erg blij was ik toen Thom mij mee uit vroeg. Thom, die wou vast verkering met me!

Maar nee. Thom vertelde me nadat we naar huis fietsten nadat we de film gezien hadden, dat hij behoefte had aan vrienden. Dat snapte ik wel want, net als ik, had ik hem eigenlijk nooit met vrienden of een vriendin gezien.
Het was best verwarrend. We gingen wel vaker met elkaar uit, maar daar zaten best wel wat tijd tussen. MIjn vader en de vader van Thom dachten dat er een relatie aan het ontstaan was. De weken gingen voorbij en meer en meer stoorde ik me aan hem.

1. Als we uitgingen en een kennis gaf een rondje weg dan haalde Thom nooit eens de beurs te voor schijn. Toen ik hem daar mee confronteerde was zijn antwoordt : “Nee waarom?”
2. Als ik een uitje voorstelde waar hij geen behoefte aan had, was zijn antwoordt” Nee je vraagt maar iemand anders om mee te gaan!
3. Toen ik een keer eerder naar huis wilde gaan (disco) dan hem was zijn antwoordt:
“Dan moet je gaan” En hij liet me vervolgens alleen naar huis rijden …. Ver was het niet maar toch.

Maar goed …. ik was alleen en accepteerde het ….. voor een poosje …..

4. Toen hij op een avond met me buiten een wandeling maakte en hij er een liet, had ik er opeens genoeg van ! “Liet jij een scheet?” “Ja dat kan best, we zijn toch buiten?”

Mijn vader gaf me woedend op mijn kop toen ik hem nadat we uit waren geweest, hem niet meer binnen vroeg voor een drankje.Toen hij de fout maakte door op te merken dat ik de volgende keer maar wat make up moest op doen, om hem te veroveren, barstte ik tegen hem los : “Ik ben geen hoer. Als hij me zo niet wil, hoef ik hem ook niet!” Mijn vader deinsde achteruit en zag aan mijn ogen dat ik geen tegenspraak dulde.

Toen hij een week later belde met de vraag of ik met hem naar een feest van familie wilde gaan, antwoordde ik :” Dan ga je maar met iemand anders!” Hij schrok zichtbaar aan de andere kant van de telefoon en hij snauwde: “Wou je mij terugpakken?” Ik heb niks gezegd.

Een week later heb ik hem een Valentijnskaart gestuurd met een enkele zin “Ik wil er een punt achter zetten”

Van klasgenoten heb ik later vernomen dat hij hoogst verbaast was en dat het nu uit was.

En waarom heb ik dit verhaal nu naar buiten gebracht ?

NOU, IK WAS TOT MIJN 15E PRECIES ZO ALS HEM.
GIERIG, KWAM ALLEEN BIJ IEMAND ALS HET MIJ UITKWAM. ZOU NOOIT EENS TUSSENTIJDS EENS BELLEN. EN WAT WAS IK VERBAAST DAT DE ENE NA DE ANDERE VRIENDIN OPEENS NIKS MEER VAN ZICH LIET HOREN.

Mijn vader is nog een hele poos kwaad geweest dat ik hem liet schieten. Ik was al op leeftijd. Wou ik een ouwe vrijster worden ? Die jongen verspilde geen geld … en zijn ouders waren schatrijk. Waarom liet ik hem schieten ?

Zijn vader heeft me nogal verbaast aangekeken in de supermarkt dat ik hem zonder te groeten passeerde. Ik had er geen trek in. Ik hoefde aan hem geen verklaring te geven omtrent het gedrag van zijn zoon. Hij was net als ik volwassen. Dus tja ik hoefde helemaal niks te zeggen.

En ik moet zeggen …… vier maanden “vriendschap” met hem heeft mij doen inzien dat vriendschap niet vanzelf gaat. Je moet zelf ook moeite doen voor een ander.

En ik heb er nog wat van geleerd. ALs je relatie stopt, ga niet meteen achter een ander aan. Vaak krijg je door je ongeduld alleen maar een verkeerde.

Als je verkering hebt, probeer dan ook vriendschappen te sluiten met vriendinnen en vrienden …. die je soms ziet zonder je partner. Ik bedoel dan GEEN open relatie maar gewoon fatsoenlijke vriendschappen. Kom je alleen te staan, scheiding of overlijden van je vriend, dan heb je mensen die voor je klaar staan.

Zelfreflectie ….. een goed iets.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *