Wat te doen met het hondje
Als dierenvriend wou ik altijd graag een hond. Uiteindelijk kreeg ik van mijn moeder een hond in overleg dat zij de opvoeding zou doen.Ik had de handen vol aan de tweeling van 1 jaar en mijn dochter was peuter die net bezig was met zinderlijk worden.
Het hondje was altijd bij mijn moeder. Ookal probeerde ik elke dag dat kleine pluizige bolletje te bezoeken met de kinderen. Na 3 jaar kwam naast mijn moeder een woning te koop. Na wikken en wegen hebben wij het gekocht want we konden dan een hek tussen onze tuinen maken en hadden de kinderen een grote tuin op te spelen.Zij als oppas was dichtbij en zo waren er meer dingen waarom we besloten de woning te kopen.
De kinderen namen mijn pluizig bolletje altijd naar ons huis en op gegeven moment liep de hond bij ons via de tuin naar binnen. Zo kwam het dat het hondje altijd bij ons was en dus ook sliep etc.
Nu 2 jaar later gaat mijn moeder verhuizen wegens omstandigheden. Zij wil dan graag het hondje weer meenemen want ze vindt dat een veilig gevoel geven. Ze vindt het best spannend nu om helemaal alleen verder van ons vandaan te wonen en is bang dat ze zich eenzaam gaat voelen. Dus allerlei redenen heeft ze om de hond mee te willen nemen.Echter de kinderen willen dat niet want de hond ligt s ochtends bij hun als ze gaan ontbijten en s avonds tref ik de hond vaak stiekem aan bij een kind in bed. Ze spelen met de hond en het is echt zoals ze het noemen hun kleine zusje.
Ook ik ben gehecht aan de hond. Tevens doet mijn moeder elke dag vrijwilligers werk van 8.30 tot 12.30 uur. De hond zit dan als hij naar haar toe gaat alleen daar in huis. Ik ben altijd thuis. Tevens vindt de hond het leuk om veel te spelen door de grote tuin die wij behouden. Mijn moeder krijgt een plaatsje. Dit houdt in dat zij met de hond regelmatig moet wandelen. Nu kan de hond hier in de tuin op een speciaal grote grasveld achter in de tuin zijn behoefte doen en dat doet ze ook regelmatig daar. Er hoeft niet perse mee worden gewandelt. Tevens hebben wij 2 jaar geleden een hond overgenomen van mensen.De hond kan en wil namelijk niet binnen zijn en de vorige eigenaren hadden daar buiten niet de ruimte voor. De honden zijn dikke maatjes van elkaar en spelen veel met elkaar.
Kortom wat zullen we doen met ons hondje?
-
Je vertelt helaas niet of je moeder erg ver gaat verhuizen. Als het een paar straten verderop is en het is veilig voor je kinderen om daar zelfstandig naartoe te gaan, dan zou ik de hond aan je moeder meegeven. Inderdaad is het goed voor haar veiligheid en is in beweging blijven (omdat het dier toch uitgelaten moet worden) ook geen slecht idee. En jullie hebben dan in ieder geval de andere hond nog omthuis met de kinderen te spelen. Anders wordt het als je moeder een flink stuk verderop gaat wonen, waardoor je echtbezoeljes moet gaan plannen. Dan ontwricht je er nogal wat mee. In dat geval zou ik je moeder, als ze eenmaal goed geïnstalleerd is in haar nieuwe omgeving, een keer meenemen naar het plaatselijke asiel. Daar zitten hondjrs genoeg die uitkijken naar een lief baasje. Ik hoop dat jullie er samen uit kunnen komen. En dat je moeder zich thuis gaat voelen op haar nieuwe stekje. -
Mijn moeder komt op ongever te wonen op 15 min -20 min fietsafstand. Echter vind ik het te gevaarlijk om de kinderen daar alleen heen te laten fietsen. Zelf schaft mijn moeder geen hond meer aan gezien haar leeftijd. Ze zegt straks ben ik de pijp uit en zadel ik jullie met een hond op.Zo had ze nog wat redenen. Zaterdags zit ze op een club met een stel vriendinnen en is zij ook de hele dag de hort op. Ik vind het gewoon een moeilijk dillema. Iedereen is gewoon heel erg gehecht aan het hondje wat het dus zo moeilijk maakt. -
Bedankt voor de aanvulling. In dit geval zou ik uitgaan van wat het beste/fijnste isvoor de hond. Waar is ze aan gewend? Waar krijgt ze de meeste ryimte/aandacht? En als je moeder, zoals je zegt, niet zo gek veel ruimte en/of tijd heeft, laat de hond dan bij jullie blijven. Als het toch relatief dichtbij is, is het toch een kleine moeite om een keer met hond en al bij haar langs te gaan. Ik hoop dat ze er begrip voor heeft. En voor wat haar veiligheid betreft, daar zijn ook andere zaken voor te regelen.