Avocado-makreelsalade
Avocado-makreelsalade is een gerecht uit het kookboek Groente! van Niven Kunz, dé groentechef van Nederland. In mei 2017 verschenen bij Kosmos Uitgevers.
Ingrediënten avocado-makreelsalade
voor 4 personen
- 4 avocado’s
- 200 g komkommer (½ komkommer)
- 250 g gerookte makreel
- 80 g crème fraîche
- 8 takjes koriander, fijngehakt
- geraspte schil van 1 limoen
- peper en zout
- 1 el wit sesamzaad
Bereiding avocado-makreelsalade
20 minuten
- Halveer de avocado’s, schep voorzichtig het vruchtvlees eruit en bewaar de avocadoschillen.
- Snij 200 gram van de avocado’s in kleine blokjes
- Doe hetzelfde met de komkommer.
- Pluk de makreel en meng het visvlees met de crème fraîche en koriander, de geraspte limoenschil en de komkommer- en avocadoblokjes.
- Breng de salade op smaak met peper en zout.
- Presenteer de salade door de avocadoschillen te vullen met het avocado-makreelmengsel en maak af met het sesamzaad.